Informacije o ustanovi

Dom izvana

Učenički dom – Split je ustanova koja obavlja djelatnost srednjeg školstva. Zadatak ustanove je smještaj, prehrana i odgojno-obrazovni rad s učenicima i učenicama srednjih škola koji žive izvan mjesta školovanja. Kapacitet Doma je 516 mjesta. Dio za stanovanje je u homogenom dijelu zgrade na 9 katova na kojima se nalaze 172 trokrevetne sobe. Na 8 katova nalazi se odvojen blok sanitarnih prostorija (toaleti i tuš kabine). Na katu za učenice sanitarni prostor nalazi se u svakoj sobi. Svaki kat ima učionicu.

Učionica

U prizemlju  i podrumu doma nalaze se 2 televizijske dvorane, informatička učionica, knjižnica, te prostorije za slobodne aktivnosti učenika (šah, stolni tenis, glazbena, kreativna, plesna i dramsko – recitatorska sekcija). U prizemlju doma je smještena kuhinja i restoran s 200 mjesta. Dom ima i ambulantu u kojoj radnim danom ordinira viša medicinska sestra.

Restoran
Restoran

 

 

 

Učenici su formirani u odgojne skupine koje vode odgajatelji. Svaki odgajatelj je posebno nadležan za za pedagoški rad sa svojom odgojnom skupinom. Odgojno-obrazovni rad odgajatelja proizlazi iz Godišnjeg plana i programa rada kojeg donosi Domski odbor. Odgajatelji vode brigu i skrb o učenicima i njihovom redovitom pohađanju nastave i izvršavanju obaveza u Domu. U ovoj školskoj godini u Domu radi 4 odgajatelja i 7 odgajateljica.

Dom izvana

 

 

 

 

Soba
Soba

Odgovori